Известие

Collapse
No announcement yet.

Неравности-яко друсане-окачване?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Неравности-яко друсане-окачване?

Здравейте,

У нас гадни пътища има бол, та напоследък се постреснах колко друса моята 156-ца. Твърдо окачване - ОК, амортисьорите - не се мандахерцат, заковават, обаче.... Толкова ли е твърдо окачването, наистина? Някакви "специални" скърцания не се чуват, но на дупка, даже и плитка, се чува яко изтракване, като трясък...

По "вълнист" път на задните седалки се оплакват, че много друсало, иначе ме успокояват, че това е то - по-твърдо окачване, само за хубави пътища...

Притеснява ме, че окачването не "обира" вибрациите и създава известен дискомфорт в купето.

Много коли, вкл. по-стари и по-евтини, като че ли имат по-меко окачване...

Какво мислите? Може би носачи, тампони, щанги...? Как е при вас?
    Alfa 156 1.9 JTD' 2000

същото е... не се притеснявай а псувай властите, че за платените от теб данъци получаваш дупки и неравности...
    '98 Alfa Romeo 156 1,8 16V Twin Spark

Comment

Аз карам бавно, щото иначе подскачам като кенгуру вътре, баси имам спортна кола
      sigpic
      ex Аlfa Romeo 156 2.0 16V TWIN SPARK mod '99 замина...
      0889 636 093

Comment

При мене е странно,че като мина в дупка и се чува тропане все едно ще падне двигателя.Всичко съм сменил отпреде преди седмица и за пръв път изчистих всички скърцания от носачи,тампони и т.н и се вцепених от звуците...а и още нещо като върнете на по ниска скорост с цел да изпреварите примерно,чуватве нещо като потропване само при ряза?
        Oще една дупка и се гръмвам с нож.
        156 2.4 JTD

Comment

У нас гадни пътища има бол, та напоследък се постреснах колко друса моята 156-ца. Твърдо окачване - ОК, амортисьорите - не се мандахерцат, заковават, обаче.... Толкова ли е твърдо окачването, наистина? Някакви "специални" скърцания не се чуват, но на дупка, даже и плитка, се чува яко изтракване, като трясък...
          Знам за какво говориш !
          При мен това друсане се появи след смяна на носачите (горен+долен),дали майсторите ли закрепиха нещо не както трябва незнам ? Днес отивам да видят по амортисйора разни тампони и там друго каквото има.
          Alfa Romeo EX 155 1.8SS,147jtd,156TS,156jtd,
          159 1.9 няколко. 2.4 няколко, Auto, ръчка - всичко
          NEW 159 2.0 JTDm Black TI

Comment

Пробвайте с регулаж на сходимостта на предно и задно окачване
            Fiat Punto 1.9 JTD
            Alfa Romeo 156 2.4 JTD
            sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Alfamaniak
              Пробвайте с регулаж на сходимостта на предно и задно окачване
              Ако може да кажете - какво по-точно означава това?
              Alfa 156 1.9 JTD' 2000

Comment

Първоначално публикувано от vovata
                Знам за какво говориш !
                При мен това друсане се появи след смяна на носачите (горен+долен),дали майсторите ли закрепиха нещо не както трябва незнам ? Днес отивам да видят по амортисйора разни тампони и там друго каквото има.[/quote

И при мен се получава подобно нещо. Сподели резултата ако си ходил вече някъде
                156, 2.4JTD

Comment

Болката е в тампоните на амортисйорите
                  Alfa Romeo EX 155 1.8SS,147jtd,156TS,156jtd,
                  159 1.9 няколко. 2.4 няколко, Auto, ръчка - всичко
                  NEW 159 2.0 JTDm Black TI

Comment

Болката е в тампоните на амортисйорите[/quote]
                    Значи пак в сервиза
                    156, 2.4JTD

Comment

Първоначално публикувано от vovata
                      Болката е в тампоните на амортисйорите
                      Колко пари ти взеха, ако са ти ги оправили?
                      Alfa 156 1.8 Тwin Spark с K&N Apollo Universal Cold Air Filter

Comment

Working...
                      X